De Franse Apotheek: Biafine

Gezondheid

Written by:

De Franse apotheek heeft zoveel meer te bieden dan alleen naar binnen te gaan voor asperine. Veel producten die daar worden verkocht zijn niet verkrijgbaar in Nederland maar zijn zeker de moeite waard om van je vakantie mee terug te nemen. Zo kan je er Biafine kopen. Deze helende en pijnstillende emulsie in een tube is oorspronkelijk bedoeld voor brandwonden en om verlichting te bieden na bestralingstherapie, maar ook heel goed te gebruiken is voor andere huidirritaties, zoals zonnebrand of eczeem. Biafine wordt gemaakt van emolliƫnten, minerale olie, avocado, squalene, trolamine, parfum en gezuiverd water.

Waarom is Biafine niet verkrijgbaar in Nederland?
Dit heeft waarschijnlijk te maken met de hoogte van de dosis van het ingredient trolamine, wat ook wel tri-ethanolamine wordt genoemd.

Trolamine zorgt ervoor dat stoffen die normaal niet mengbaar zijn, nu wel een emulsie kunnen vormen. De combinatie van stoffen in Biafine zoals stikstof en roet (nitrosamine) kan kankerverwekkend zijn en daarom is er in Europa afgesproken dat het maximale gehalte van trolamine in producten 2,5% mag zijn. Waarvan van de combinatie nitrosamine in trolamine niet meer mag zijn dan 0,50 microgram per kg. Nederland houdt zich aan deze afspraken.

lookout