Is Tinder gezond?

Gezondheid

Written by:

Tinder is de grootste dating-app op de wereld, we swipen wat af om die ene match te hebben. Maar een match is niet gegarandeerd een geslaagde date. Hoeveel impact heeft het daten met een match, puur gebaseerd op uiterlijk, eigenlijk op onze gezondheid?

Wat voor impact heeft daten
Het schijnt dat slechte dates impact kunnen hebben op ons immuunsysteem, de stress die een slechte date kan veroorzaken kan zelfs leiden tot een verhoogd cortisol en testosteron waardoor we meer willen gaan snacken en onze talgproductie extra stimuleert wat acne kan veroorzaken.

Psychisch is daten een emotionele achtbaan met hoge verwachtingen en grote teleurstellingen, dit kan veel impact hebben op je lichaam en geest. De spanningen lopen al op voordat je naar je date toegaat, je denk je van alles in wat kan gebeuren wat kan leiden tot nervositeit. Maar eenmaal na het eerste contact of wanneer het ijs is gebroken, kunnen je emoties veranderen naar blij zijn en lust. Kom je er vervolgens na een paar drankjes achter dat het toch niet de ware is, dan kan je verdrietig naar huis gaan. Wanneer een dat wel goed afloopt komen er endorfines en serotines vrij in je hersenen wat zorgt voor een gelukkig gevoel en je lekkerder in je vel gaat zitten.

Maar waarom hebben we Tinder nodig?
Veel singles zitten op Tinder omdat ze in het ‘echte’ leven niet zo snel zich zelfverzekerd voelen om op een persoon van interesse af te stappen. Swipen is nou eenmaal makkelijk, en wanneer er een match is, krijgt je ego meteen een boost. Wederzijdse interesse van te voren al kortgesloten maakt de stap om af te spreken een stuk makkelijker. Ook het eerste contact via de app breekt al een lans. Helaas staat de app wel bekend om gebruikers die vooral op zoek zijn naar on-night stands tijdens hun vakantie of om alleen hun ego een boost te geven zonder daadwerkelijk af te spreken. Misschien hebben we Tinder specifiek niet nodig, maar online daten is niet meer weg te denken.

Mocht je nou nog op zoek zijn naar de ware en actief zijn op Tinder of er aan denkt om een profiel aan te maken, wees vooral jezelf en accepteer dat het niet altijd loopt zoals je gehoopt had en blijf weg van de date kapot analyseren, laat het los.

lookout