Scheren vs. epileren

Gezondheid

Written by:

Ontharen wie doet het niet? Was het voorheen vooral iets typisch voor de vrouw, ook mannen willen nu voldoen aan een bepaald schoonheidsideaal. Ontharen van de huid kan op meerdere manieren plaats vinden. De meest bekende vormen zijn scheren, en elektrisch epileren. Maar welke voordelen en nadelen heeft epileren ten opzichten van scheren? Want we willen allemaal gladde haar-vrije benen.

Scheren
Voordeel: makkelijk, snel en pijnvrij. Nadeel: je moet het elke dag bijhouden. Ook komen je haartjes terug als stoppels, haren zijn zwart en dikker (baard” groei) wat niet echt representatief is en voelt als schuurpapier. Met een scherp scheermes te werk gaan kan ook wondjes opleveren.

Epileren
Voordeel: haren blijven langer weg en worden na verloop van tijd ook dunner en minder in getal. Nadeel: de meeste mensen ervaren het als (zeer) pijnlijk en het kost veel tijd. Daarbij komt kijken dat de nieuwe dunne haartjes sneller kunnen ingroeien wat kan leiden tot ontstekingen wanneer je daar gevoelig voor bent. Scrubben voor dat je gaat epileren wordt dan ook aanbevelen.

Kortom: Op de korte termijn is scheren een goede oplossing en pijnloos, maar wie langer gladde benen wil hebben doet er goed aan op te beginnen met epileren.

lookout